Диагностика и ремонт на автоматични
и механични трансмисии

+359 898 474 409   +359 879 474 092

Трансмисии

Вече повече от 7 години Сервиз "Вива Ауто" предлага професионални диагностика и ремонт на всички видове АВТОМАТИЧНИ и МЕХАНИЧНИ трансмисии. 

  В последните години процента на ново произведени автомобили с автоматични трансмисии, прескочи границата от 50 %. В следствие на което и необходимостта от обслужване и ремонт на този тип трансмисии.  

   Съвременните трансмисии според типа на автомобила, изискванията за себестойност, икономичност и комфорт биват няколко вида: роботизирани, роботизирани с два съединителя (DSG или Dual Clutch Transmition), вариаторни (CVT – Multitronic (Audi)) и класически хидравлични автоматични трансмисии с хидротрансформатор.

    Ние сме се специализирали в диагностиката и ремонта на четирите основни типа кутии на следните производители и техни модели: ZF Germany, Mercedes Benz Germany, General Motors, Strasbourg France, Renault, France, Aisin Warner, Japan и други.

     Виж повече

    До средата на 80-те години повечто механични предавателни кутии са четиристепенни, а впоследствие пет- и шестстепенни. В предавателните кутии се използват цилиндрични зъбни колела с наклонени зъби. Цилиндричните зъбни колела с наклонени зъби имат много по-тиха работа от тези с правите зъби и могат да предават по-голям въртящ момент. Зъбната двойка за всяка една от предавките е постоянно зацепена (с изключение на предавката за задна скорост), като едното от колелата се върти свободно върху вала, на който е монтирано. Подбиранета на предавката се осъществява, чрез блокиране на свободното колело към вала, посредсвом синхронизатор.

    Синхронизаторът представлява механизъм, много близък до триещия съдинител. Състои се от външен, вътрешен и междинен пръстен, пружини и фиксиращи щифтове (обикновено 3 на брой). Чрез синхронизатора се осъществява плавно зацепване на колелата към валовете, посредсвом триене между пръстените на синхронизатора, докато се изравнят ъгловите скорости на вала и колелото. В повечето случаи един сдвоен (огледален) синхронизатор се използва за включването/ изключването на две предавки. За осигуряване на заден ход в кутията има още едно "паразитно" колело, което обръща посоката на движение на изходящия вал.

    Виж повече